13:00

Uppåkra IF

Referat: AIF Barrikaden - Uppåkra IF

Startelvan: Rafael - Patrik Lu, Patrik Li, Hampus, Anders Ö - Martin - Falk, Marcus H, Johan G, Kristoffer Z - Johan L

Avbytare var Daniel P som spelade på mittfält och i anfall, Ermal som spelade på innermittfältet, David C som spelade på yttermittfältet och Pascal som likaledes spelade på yttermittfältet.

Uppåkra tog ledningen i den 8:e min. Därefter hade vi en mycket bra period med dels ett mycket bra kortpassningsspel, dels ett bra kantspel. Flera gånger var det nära att resultera men påfallande ofta täcktes det avgörande avslutet av en utespelare. Istället gjorde Uppåkra, som också hade ett bra kantspel med många långa crossbollar, 2-0 strax innan pausvilan.

Referenten var endast stundtals närvarande under 2:a halvlek men det lär ha varit en spelmässigt ganska jämn halvlek. Uppenbarligen var den målrik. Ermal reducerade till 1-2 redan efter c:a 5 minuter. Därefter dröjde det dock till c:a 15-20 min kvar innan Uppåkra ökade till 1-3, vilket följdes av en ren målexplosion. Falk reducerade först med c:a 10 min kvar, Patrik Li kvitterade 3 min senare på straff bara för att på nytt få se Uppåkra ta ledningen i anfallet direkt efter kvitteringen.

Resultatet stod sig sedan matchen ut och efter bl.a. 2 snöpliga förluster efter bra spel mot Uppåkra (vårens match hade samma slutresultat och påminde såväl resultatmässigt - även den slutade med 4-3-förlust - som spelmässigt om dagens) så är det nu klart med nedfyttning vilket innebär mycket spel på grus nästa år.